keskiviikko 14. syyskuuta 2016

Syksyy - Autumn

20160905_203050

Mie haluaisin oikeest nähä japanialaise autoinsinööri tahi asentajan kätöset, jot mite pienet ne on. Meinaan jot miu käet ei oo mitkää iha lapiot ja ahasta on aina ko pittää polttimo vaihtaa. Tul taas niiolle ajeltuu kuukaus par puolvaloloil enneks mie otin ja vaihoi sen hito polttimon. Reilu vartti män aikaa, ja tää ol se helpomp puol, vaik akkukii on eis. Toise puole tavallaa teetätän korjaamol, ko miust on iha kiva jot kämmenselä nahka on ehjää - miu laifstailil ko haavoihi männöö herkäst bakteeriloita. Kaho seuraava kuva.

I would really want to see the hands of a Japanese car engineer slash repairperson as I want to know how small their hands are. Mine aren't actually shovel-sized but still changing the bulb is a pain in various bodyparts. Therefore I drove for a month or two with half lights until the summer light had vanished to the point I couldn't avoid the task longer. It took more than fifteen minutes and may I add this is the easier side, even though the battery is way too close. When the left one goes I usually drive to a garage and let them do the job, as I like to have the skin on my hands hole-free. With my lifestyle the wounds and scratches tend easily get infected (see next photo).


20160909_164758

Käin taas koiranruoka-autol ja ostin viistoist killoo kanapojasiipii, koipinee. No nehä on jääs ja yhten mötlikkään ko haetaa, ja jot niitä ois niiko helpomp tarjoilla, ni annetaa niihe vähä sulahtaa (ei liikaa tai muute ne jäätyyt taas toisiise kiine) ja irrotellaa ja pussitettaa ja työnnetää uuvestaa pakkasee. Mora on niiko antamas kokovertailuu, ja Tiiker autto. Kaks tuntii män, mut sain tehnee.

I bought some frozen chicken wings with legs from a dog food lorry that drives around the country and stops here and there once a month. 15 kilos of them, in fact. They're frozen solid when bought so to make life easier, I let them thaw just a bit and then take the block apart and bag and freeze it again. The Swedish Mora knife is for sizing and with Tigga helping, the job took two hours.

20160911_150513

Kesähä on olt mitä mielenkiintosin säihe puolee nii jot sattoo en varttunt juur minkäälaista. Hernettä tul ja pappuu ja sit iha vast nyt on alkant pukata kesäkurppaa. Nii ja lehtikaal kasvo mukavast. Se pies alkaa ottaa taltee sekkii, siel on täl hetkel herttaset seihtemä astetta lämmintä jos ennää sitäkää.

It was a horrible summer weatherwise so I didn't expect much from the garden. In addition to peas and beans kale grew nicely, though, and lately there has been zucchini, which is quite a surprise to me. It's about time I harvest all of it, there's a whooping 7 degrees Celsius outside, if that.

20160910_170159

Tungin sit kesäkurppaa piirakkaa fetan ja nokkosii ja aurinkokuivatu tomaati (olliit muute Lidlis tarjoukses eurol purkki! Ostin kuus!) ja ööh minkähä muun kans. No siis kuitekii, 1 muna, 1 ruokakermapurkki, täytteeks sitä mitä nyt sattuu olemaa ja ihetehty voitaikinapohja. Loput kesäkurpat raastoin ja pistin pakkasee tulevii kasvispihvilöi varte.

I made a quiche-ish pie with zucchini and nettles and feta and sundried tomatoes (they were on sale at Lidl, 1 euro per jar! I bought six!!) and 1 egg and some cream. Then I grated the rest of the zucchini and froze it, it will become veggie burger steaks in the future.

20160911_154417


Lehtikaali käsittelyy mie tän salaattilingon kirpparilt ostin ja siinhä se on hyvä ko hitto. Kannatti maksaa (ja hyvä jot sattu olemaa) neljä euroo.

The salad spinner I found at the flea market for 4 euros has been put to good use with kale. Glad I found it (and had the four euros).

2 kommenttia:

  1. Ranskalaisissa autoissa sama vika, eli on oltava tuntosarvet pikkuruisissa kätösissä kun mitään ei näe ja vaihdettava on....
    Meillä pakastin pullollaan vielä viimevuotisista puolukoista, mustikoista ja omenoista. Kesän sato onneksi pieni tuolla kasvimaan puolella joten olemme verottaneet sitä surutta joka päivä.

    VastaaPoista