keskiviikko 4. toukokuuta 2016

Säilömine - Preserving

20160504_161523

Tää on kyl jo ennätys. Neljäis viijettä (OLKOON NELJÄIS KANSSAIS) ja ensimäiset säilömisliikkeet on tehty. Käin pyykkii viemäs naruloile kuivamaa ja aittelin, jot vie männessäis tuo tullessais, poimi vuoheputket ollessais, ja niihä mie sit tein. Sit silppusin höijät suoraa pussiloihe ja pakkasee.

Huomen jos alottelis nokkosii kans ja käis kahtomas onks korvasienii  jo noust.

This is a personal record - it's the 4th of May (MAY THE FOURTH BE WITH YOU) and I have officially started the preserving season. See, I was taking some laundry outside to dry and on the way back I picked some goutweed, then chopped it, bagged it and put it in the freezer.

I might pick some nettles tomorrow and check for mushrooms in the forest.

2 kommenttia:

  1. Mitä teet vuohenputkista, siis ruuaksi? Meiltä sitä löytyy liiaksi, eikä muuta tietoa kuin, että voi laittaa salaattiin. Ryöpätäänkö vai siltäänkö vai...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mie lissään sitä kastikkeisii ja piirakoihi ja liha/kasvispullataikinoihi ja vaik mihi, mihi nyt vihreet vihannekset vaa käyp. Ryöppäämistä suosittelloot joo mut mie en oo jaksant, nokkost ryöppään kyl, mut tän nyt vaa pilppusin pussukoihe suoraa. Jos toimii ni en ryöppää vastakaa :D Saa nähä mite käyp.

      Poista