sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Viikinkiketjuu - Viking knit

20151025_111144

Iltasel vietin huonon sukkapuikon ja kuparlanga kans sessioo. Miul on nyt jotekii tälläne huonoi työkaluloi kuukaus männeillää, pihit liia suuret, yks tietty veivikoko puuttuu, nyt ol huono puikko. Mut sain jonkuu ver viikinkiketjuu punonee nii jot sit ol vetämise paikka. Ei ko ruuvipenkkii virittämmää.

Yesterday evening I sat on the sofa with a very uncooperative knitting needle making viking knit. It seems all my tools are against me this month with the pliers that are too big and the missing mandrel for a specific weave and now the way too slippery needle. But I managed some viking knit anyway, therefore today I got my vice and drawing plate.

20151025_112153

Nii jot ensiks tehhää leviä neulos mikä sit kiskotaa numerojärjestykses rei'ist läpi, se vennyy ja tiivistyy ja nätistyy siin oikei mukavast.

The original knit is pulled through the holes of the drawing plate, making it longer and tighter and prettier (hopefully).

20151025_112330

Vaihe numero 11. En ottant kuuvvii joka kohast aina kolmeekymppii ast.

Stage 11 on the way to 31 (no I did not take a photo of every step).

20151025_112743

Valmis punos. Nythä näitä pittää tehä lissää, mut ensiks kyl tien uuven punospuikon, tuol sukkapuikol en ala ennää mittää.

Finished product. I will make more, but first I'm going to prepare a proper viking knit mandrel, my patience is thin with this nonworking tool I used.

20151024_201150

Mie ko valitin jot ei löytynt sienii ni eihä se kori pitkää tyhjän pysynt.

I complained of not finding any mushrooms, however the basket did not stay empty for long.

2 kommenttia:

 1. enpä olekaan koskaan nähnyt miten punoksia oikein muokataan. Hyvä kun laitoit kuvia, sain minä, kuten varmaan moni muukin, edes vähän makustella!
  Hieno on lopputulos ketjusta.
  Ja kissansilmät näyttävät juuri saman keltaisilta kuin sienikorisi. Jos ei vakka ole kanttaan valinnut, niin ainakin kissa hyvin korinsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä nyt saattaa tulla vaik lissääkii eri metalliloist ko alkuu päästii :) Juu, Mustiksel on hienonvärist silmät, sen tuntoo pimmiiskii siit jot sen silmät on oranssiheijasteist. Jokkaisel kissal ne on nuo heijasteväritkii erilaiset, helppo tunnistaa.

   Poista