perjantai 19. helmikuuta 2016

Jotakii filosofista tähä - Insert something philosophical here

20160218_093102

Sain nii hienoo lankaa kamuselt jot ehä mie ossaa sellasii käyttää. Nii jot mie pistin alpakkasilkit halepaks ja laitan kamule kohtpuolii talvelämmikkeeks.

I got really fine alpaca silk yarn from a friend. With my lifestyle it would be ruined in a day and that would be a shame, so I decided to knit a shawly thing for another friend.

20160215_170031

Mustapapu, miu suosikki! Tuollase pyörykkäohjee näin jossakii vegaanihaastee aikaa tammikuus ja kokkeilin ja hitto nää on hyyvvii. Tien nykysii pihvimallisii ja paistan uunis enkä pannul ni kestäät paremmi kasas eikä huoli lisätä kanamunnaa. Nii ja persilja tilal käytin lehtikaalii ko sitä ol pakkases. Ranskalaisii ja (valitettavast kaupan) majoneesi kans iha mahtava sapuska. Ja halpa. Ja pittää nälkää. Ja voip muunnella ad infinitum.

January was Veganuary, people went vegan for a month. I didn't take part myself but could not help noticing a lot of delicious-looking recipes here and there. This one, black bean balls, is great. Though I decided to flatten the balls and bake them in the oven instead of frying in a pan. Basically you mix canned black beans, fresh chili, onions, some flour (a tablespoon or so), salt & pepper plus spices to your taste, a bunch of parsley (I used kale from the freezer) in a mixer to form a paste, then make the desired formations and fry or bake them for a couple of minutes on each side. Serve with whatever, they're damn good. My favourite is this combo, with french fries and mayo from the store (as I was too lazy to make my own). It's also a very versatile recipe, just go wild with it.

20160219_173655

Käin yks päivä kirjastos muuta assiita ja kahoin jot poistokirjamyynti ol taas männeillää. Siel alahyllyl ol tää koko hito sarja, joku yli 20 ossaa, kolmel eurol. Tännää sit käin näitä silittämäs ja vaik miul nyt ei sattunt olemaa ko 2,90, ni sain nää. Ei lopu lukemine. Monta kertaa jokkuu historialline sarja tai elokuva jääp kaihertammaa ja pies lukkii enempkii jot mite se män niiko oikeest, ja sit oot neti varas ja tiiättäkstyö ko ain ei voi iha luottaa jot se mitä siel sanotaa on totta. Kuvittele!! Nii. Ni jot nyt on sit lähekirja mihi turvautuu. Viimeks tää ongelma iski Borgioihe kans, ko mie sit koitin muistella Medicilöit ja Machiavellii ja kaikkii enkä muistant ennää niiko mittää. Tän lisäks ko joskus viel saan kunnollise taidehistoria opukse, ni vot. (Just kahoin dokumentin väärentäjä Beltracchist, suosittelen kaikile yhtää taiteest kiinnostuneile.)

The library sells old or obsolete books about once a year and this year I got lucky. I bought this 20+ book series of world history for 2,90 euros (the price was actually 3,- but I got discount). I've wanted to own a good source for historical facts for ages - whenever I watch a historical series or a movie or read a book, I get interested in the era and want to check facts and know more. This happened just a while back when was watching the Borgias, I was trying to remember stuff about the Medicis and Machiavelli and didn't remember anything. So whenever that happens, there I am with the Internet, which, and I'm sure this will shock you, sometimes LIES. Yes! Can you believe that! But now I have a good book to go to and read more. Iz happy. Now all I need is a really good art history book and I'm covered. (Just watched the documentary of Beltracchi the forgerer, recommending it to anyone interested in art.)

2 kommenttia:

  1. Jätin tarkoituksella käymättä Kirjastossa kun niitä kirjoja myytiin. On nimittäin jo niin paljon kirjoja,ettei mihinkään mahdu ja olen huomannut, että Kirjastosta voi lainata tarvittaessa. Nyt myös monen kirjaston verran Heilillä.
    Siispä tyydyin olemaan kotona vaikka kuinka poltteli :)
    Upean oloista tuo alpakkasilkki kuvassakin. Voin vain kuvitella kuinka pehmeää ja sileää ja ilmavaa se on. Tuli heti mieleen, että jos osaisin , neuloisin siitä unisukat.
    Papupihvit varmaan nameja,kävin vilkaisemassa linkistä alkuperäistä reseptiäkin. Onnistuisiko kikherneistä mitä luulet? Voisi tulla aika kalpeita... Mustapavut minulle uusi tuttavuus. Olen sekaruokailija mutta syön enimmäkseen vain vihanneksia ja juureksia. ...lisättynä kakuilla ja suklaalla ...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A kuule, mie oonkii viime aikoin lainailt Heilist e-kirjoi valla, tabletilt niit sit luven kotsohval. Mut tälläset tietokirjat mieluust piän iha itel, vaik toiperrää kirjoi on kyl liikaakii.

      Elä kikherneitä näihi tuhlaile, tie falafelilöi! Netist löytyy reseptilöi, hyyvvii ovat ko hitto. Ja hummus kans ja sit viel se Jamie Oliveri salaatti, mihi tulloo kikherneihe lisäks vaa punasipulii ja sit sitä mitä sattuu olemaa, mie oon tavant laittaa aurinkokuivattuu tomaattii ja fetaa.

      Poista