perjantai 1. huhtikuuta 2016

Lissää mahotonta - Even more awesomeness

Tännää tul tekstari jot ois paketti. Espoost.

I got an SMS today. A parcel had arrived. From Espoo.

20160401_192733

Se ol miu rakas ystäväin ko ol pistänt tulemaa vähä yhtä sun toista! Teetä ja vyötärötukkee ja mausteita ja sit aika hulvato päiväkirja, mihi varmast tulloo kirjotettuu ja palijo.

My dear friend had sent me all kinds of stuff: tea, spices, a waist support and the journal which is hilarious and which I will surely use a lot.

20160401_192530

Tän takan ol lappu, jot mie en taatust ole. Kiitos! Se alkaa teemaistelu sit samatien, tilanteest riippuen nyt on mist valita!

Behind this one was a note saying "and you most certainly are not". Thank you! This means I'm going to make tea and now, depending on my mood and feelings, I have plenty to choose from.

20160401_162928

Tänää tehtii pienmuotone autoajelu äiskä kans, shoppasin koiraruokaa ja sensellasta. Sielt tultuu tekasin ruuvaks mustapapupihvilöi ja ranskalaisii uunis, sipasin omenapiiraan jälkruuvaks ja sit ko ker uuni ol lämmi ni veivasin kikhernejauhoist intialaisii leipäsii minkä nimi on suomalaisittai papadam. Ne on siis ohkasii leipäsii minkä taikinaa on milijuuna reseptii, mie laitoin puoltoist dessii kikhernejauhoo, jeeraa elikkäs juustokuminaa, mustapippurii ja vettä .Taikina on tiukka ja napakka ja jauhoo pittää olla kaulites, mie kyl säästelin tätä spesiaalijauhoo ja käytin siihe vehnäjauholoi. Sit nää tosiaa kuivataa uunis, pari laitoin puuhella uunii ja loput sähköuuni jälkilämpöö kuivattelemmaa. Ko nää on kokonaa kuivii ne voip säilyttää ilmatiiviist jos malttaa. Sit ko tekköö miel syyvä nää, ni otetaa levykäine, heitetää se kuumaa öljyy niiko iha sekunniks ja nostetaa valumaa. Siihe tulloo metka pinta ja se vähä pullahtaa isommaks. Ja ei ko ääntä kohti.

We did a little roadtrip today with Mom, I shopped dogfood and little else. When I came home I made black bean steaks and french fries in the oven, then an apple pie for dessert, and took advantage of the heat by making poppadoms and drying them in the oven when the food was done. The recipes for poppadoms vary, I used 1,5 dls of chickpea flour, some jeera and black pepper and water. The dough must be firm and needs flour when it's rolled thin - I saved my precious chickpea flour and used normal wheat flour for that. Two poppadoms went into the woodstove oven, the rest in the electric oven. I could put them in an airtight container until it's time to eat them but I think there will be no need for that, I'll probably dip these in hot oil tonight and eat them ALL.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti