sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Lara

20160625_111259

Ain ko mie mään kasvimaale, Lara ilmiintyy siihe samatie ja ilmottaa jot kissanhellimine on kyl paljo tähellisempää hommaa ko jokkuu kitkemine. Ja niihä se vähä on.

Whenever I go to the vegetable garden, Lara immediately apparates and says cuddling with her is much more important than weeding. Cannot argue with that.


20160624_191207

Sit ko se väsähtää, se ehtii nukkumapaikan millo mistäkii. Niiko vaik kaivokannelt. Tuo pumppu löyty muute romikselt vuon 2010, sillo ko ol ne myrskyt ja oltii kolmatta viikkoo ilma sähköö ni alko ämpäril vei nostamine käyvä tylsäks. Sillo haettii tuo ja tuunattii se kuntoo, laitettii uuvet tiivisteet ja muut, ja sit ko saatii se kaivoo, ni kymmenä minuuti sissää tul sähköt. Va on sil olt käyttöö sen jälkeekii - nyt ko vesposti on särki, ni joka päivä otan käspumpul vettä. Ja millokaa ei tiijä millo sähkö männöö tääl maaseuvul, se on nähty ja koettu vaik teepaitaa ei tultkaa laitettuu.

When she gets tired she finds a good place for a nap, like for instance on the lid of the well. See that pump? It's been there since 2010, when two storms hit us with jet stream winds and the power was gone for about 3 weeks. We got tired lifting water from the well with a rope and a bucket so we visited a scrap yard and bought the pump, then fixed it. Ironically, the power was restored about 15 minutes after the pump had been installed but it has been used quite actively ever since. Now, especially, that the faucet outside is broken. And after all you never know when the power goes out again here in the countryside, been there done that but didn't want the T-shirt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti