lauantai 17. joulukuuta 2016

Ruokaa - Food

20161213_132632

Tää kaunokaine killuu Valtiohotelli kuuses. Siel sali puolel on tarjol jouluateria, minkä pääsin kiitos työnantajan syömää, ja kylhä se ol, voi että se olkii. Masu muistaa tätä lämmöl viel pitkää.

This is an ornament from Imatran Valtionhotelli's yule tree. They serve the best yule menu ever - I had the unique opportunity to eat there thanks to my employer and I will cherish this for years. It was so delicious.

20161213_213600

"Porkkala" on uus resept mil pies saaha porkkanast kylmäsavulohe olosta. Vegaanit ol löytäneet tän jostakii Ameriikast ja sit se levitä humaht tänne nii jot tuo savuaromi on olt vähä sielt ja täält loppu. Miul on nyt erä jääkaapis ja koht testataa.

"Porkkala" (combination of Finnish words for carrot and fish) has been the most hyped recipe lately - a way to transform carrots into something which apparently is very much like cold smoked salmon. Some vegans saw the recipe on some American page, made a video in Finnish about it and now it's spreading like wildfire in Finland. So much so that liquid smoke aroma has been sold out here and there. I made a batch and it's now in the fridge ready for testing.

2 kommenttia:

  1. Aika hurjalta tuntuu, että savua myydään pullossa juoksevana aineena... hmmm. Ja eikös ne porkkanat uunissa maistu makoisilta ihan silläänkin ja... Aina tuo uuden viehätys ei oikein viehätä. Liekö sitä tyypillistä uuden vastustusta jota ainakin työpaikkojen uudelleenjärjestelyissä tuppaa ilmenemään vai ihanko vaan oma asia olla eri mieltä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Savuaromiiha on olt vaik mite kauva, ja sitä voip käyttää vaik mihi. Mie en tykkää porkkanast kypsän ko se on makkee. Kylmäsavulohhee miul ei raha riitä, nii jot oon oikei ilone täst halvast kopiost jot pääsöö sillo tällö makkuu, vaik ei oikiita pysty ostamaakaa.

      Poista