sunnuntai 8. marraskuuta 2015

TSI-ruokapäivä - DIY food day

Tähä vois laittaa kuvan esmes hernekeitost elikkäs hernarist, mitä tännää keittelin kolme tuntii puuhellal. Sekkaa män yks kasvisliemikuutio ja paistettuu pekonii eikä sit muuta. Sitä tul kolmise litraa, ja niiko muino Twitteris todettii, #kaikkimeni. Mut se nyt ei oo kauhee sillee edustava ruoka, nii jot en kehtaa kuuvvaa laittaa. Sanonpaha vaa, jot ol parempaa ko purkist tuleva.

Hernari lisäks tein vaahtokarkkiloi taas, täl kerral lisäsi vähä mustikoist nestettä seoksee ni ei tult iha valkosii. Keittelin myös fudgee ja se on nyt hyytymäs jääkaapis yö yli. Maku ol kohillaa omnom jos vaa hyytyy sopivaiseks.

I could add a photo of peasoup here, but due to the unattractiveness of it, I won't. It's not a beautiful soup. But it was tasty - I cooked it for three hours on the wood stove, added one veggie broth cube and some bacon, and we ate nearly the whole three litres of it. In Finland pea soup is sold in cans, it's cheap and rather tasty to be honest, but this homemade version was way better.

I also made marshmallows again, this time I added some of the purple juice from a batch of thawed blueberries. It added a nice tint and gave some taste too, in addition to the vanilla I added to the mix. Then I made fudge which is now in the fridge and will stay there overnight, the taste is really good and now I'm just hoping it will settle properly so I can cut it to pieces. If it will not co-operate, I shall eat it with a spoon.

20151106_144445

Lähös olliit. Tietäät jot talvi on tulos. Huokaus.

They're leaving again. Winter is coming and they know it. Le sigh.

20151107_235001

20151107_234948

Iltasil sain viel pari metristä pätkää pujoteltuu viikinkipunoksee ja sit tuumasin jot piisaa ja otin puikolt pois. Tännäköstä se on enne vetämistä, huomen mie mittaan tän vetämättömä mitan ja sit uuvestaa ko on vejetty, ni tietää suuripiirtei paljoks se vennyy. En oo millokaa muistant mitata, jos nyt vaik muistas. Tää on Vintaj Natural Brass-lankaa, mikä on valmiiks tuommosta kivaväristä eikä muuta väriää sit myöhempääkää. Kuparmetalliloil ko on tapan kerätä patinaa, jossei sitä sit aluperi lissää kanamunal, rikkimaksal, mustapatinal tai muil aineil.

During the evening I added two meter-long strips of wire to the viking knit, then decided I'm done. Or at least my fingers are. Tomorrow I will measure this piece as is and then again after pulling it through the draw plate to see how much longer it becomes, I always forget to do that so I've no idea what the difference is. This is Vintaj Natural Brass wire, which is coloured so that it stays the same colour and does not build a patina. Copper-based metals are my favourites but they always change colour and not always beautifully, unless you add the patina yourself with a boiled egg, liver of sulphur or other patina agents.

2 kommenttia:

  1. Kyllä siitä purkkikeitostakin saa syötävää kun lisää kermaa ja sinappia. Nopsaa ruokaa kiireiselle nälkäiselle. Myönnän toki, että oma tekemä on aina parasta!
    Pitkäjärvellä vielä ronkkuvat joutsene tpahalla äänellä täyttä päätä. Eivät ole hoksanneet lähteä vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu toki on hyyvvää purkkimallinenkii, ei sil!

      Poista