65 Käsityöt, Kotiteollisuus... ja muukii raskas musiikki käyp, kiitoksii vaa.
sunnuntai 7. helmikuuta 2016
Uusii leluloi - New toys
A mie käin vähä kaupungis. Siel tutus osto- ja myyntiliikkees. Silmii osu tuollane haudutuspata, hintaa hänel ol kakskymppii, ja messinkine morttel, sama pyynti. Mie sit vähä aikaa siin pyörin ja sit ko haasteltii omistajasetän kans, ni häähä tek miule tarjouksen mist en voint kieltäytyy jot kumpkii yhteesä kahelkympil.
I went to town to meet a friend and while there I visited a nice second hand shop. I noticed there was a slow cooker for sale for 20 euros and a brass mortar and pestle for the same price. I hung around for a while and before long the owner made me an offer I could not refuse: 20 euros for both items together. Ha!
No sithä sitä käytettii ensiks viilisatsi tekemises ja sen jälkee juolaht päähä kokkeilla leipäjuusto tekemistä, ko samal reissul löysin juustojuoksutintakii apteekist. Tarvikkeet kolme litraa punasta maitoo, 2 teelusikallista juoksutinta ja ropsaus suolaa.
First we made viili, then it was time to try and make Finnish squeaky cheese. 3 litres of whole milk, two teaspoons rennet, a pinch of salt.
Juoksutin tek ensiks lämpimäs maijos taiat ja sen jälkee lapioin juustotekelee siivilää kulho pääle, jääkaappii valumaa yö yli. Tul kolme satsii.
After the rennet had worked its magic in the warm milk it was time to put the cheesestuff in a colander over a bowl and let it strain overnight in the fridge.
Tän näköstä se ol sit enne paistamista.
The result before putting the stuff in the oven.
Ja sit tälläsen se tul sielt pois. Jäähtyissää se sai oikeelaise rakentee ja vähä sitä vinkuukii alko löytyy. Ei paha ensimäiseks kokeiluks, varmast tehhää uuvestaakii, ko tää kolme vuuallista makso suunnillee saman ko 200-grammane pala leipäjuustoo kaupas. Hera otettii tokikii taltee ja käytetää koha mihi keksitää.
And the final product. As it cooled down the structure became much better, and after a few hours the traditional squeaky sound while biting the cheese appeared, too. This 3-litre test batch cost about the same as a 200-gram piece of cheese in the grocery store, so we'll probably make it again. I froze some of the whey strained from the cheese for further use, some I gave to the dogs as a booster. Will report good ways of using it in the future.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti