tiistai 5. huhtikuuta 2016

Apurloi ja ruokaa - Helpers, and food

20160402_112306


20160402_112343

20160402_112312

20160402_112350

20160402_112354

Juuh elikkäs, tarkotus ol sahata lenkkilöi. Tää mei pikkutytsy on semmone jot sil on ain välil nii paljo rakkautta ettei nii pienee kissaa kertakaikkiaa mahu nii paljoo, ja sit pittää muirata kaikkii mitä vastaa tulloo ja auttaa mammaa ja hyppii ja kävellä peräs ja vaik mitä. Ei hää sit kauaa jaksant autella ko tul päikkärtunnelma ja läks sänkyy makkaamaa, mut jonkuu kymmenä minuuttii hää minnuu autto. Tän takkee miu rojektit joskus ain vähä viivästyyt.

I wanted to saw jump rings for chain maille and Lara wanted to help. She sometimes feels so much love there's simply no room for all of it in such a small cat so she needs to purr and walk after me and help and purr and jump and push and help and, well you get the picture(s). She helped for about ten minutes until she got tired and went for a nap. This is one of the reasons why my projects sometimes get delayed.

20160405_133324

Eile söin kikhernecurryy soijasuikaleil (taas, mut ko se on vaa nii hyyvvää) ja sit illal tul veresokeri romahus, niiko hyvi ussei kasvisruua jälkee. Nii jot tännää tein miu toista luottoruokaa. Täl kertaa tähä tul ensiks öljyy, sipulii ja valkosipulii sekä tuoretta chiliä, niitä vähä aikaa pyörittelin, sit lisäsin salamisuikaleita pussist (jot kestäs se veresoker), sit purki paseerattuu tomaattii, sit lihaliemkuutio, sit täysjyväpastaa pätkittyn, härkäpapuloi pakkasest ja keitettyy ohraa ripsin kans rasiast sekkaa, ko sellanekkii pakkasest löyty. Kahotaa kestääk täl sokerit suoras. Eihä siin muuta, pittää vaa muistaa jot jos syöp kasvisruokaa ni niin päivin pittää syyvä kahiste.

Yesterday I had chickpea curry (yes, again, but it simply is so good). Then later in the evening my blood sugar levels dropped, as often happens when I eat vegetarian. I get weak, my muscles shake, sometimes I get a headache. So today while making my other favourite I added some salami, hoping it will help. This time - the recipe varies every time I make this - I first put in onion, garlic, fresh chili and oil, then the salami, then a can of tomato passata, a stock cube, whole wheat spaghetti, some home grown fava beans from the freezer as well as boiled barley, which I also happened to have there - it sunk in there and disappeared totally. If the same will happen again then I just need to remember that eating vegetarian (or in this case, almost vegetarian) means I need two meals a day.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti