perjantai 13. toukokuuta 2016

Nokkospuskas - In the nettles

20160513_153555

Meil ol sellane muffinssivuoka mikä ei toimint, ni vein sen sit johokii jot sen voip viijä vaik ulos ja kasvattaa siin taimii. Nyt sit ko oisin tarvint ko kamu esittel muutama reseptin, ni eihä sitä löytynt mistää. Käytin sit äsboonukset ja ostin uuven, 9 euroo. Tää on kyl paljo parempkii ko se entine, siihe tarttu kaik kiine. Sithä mie suuntasinkii nokkospuskaa ja keräsin jonkuu ver latvuksii ko tek miel kokkeilla reseptii mis ol pinaattii, no ehä mie sitä ker nokkosii on. Ryöppäsin ne pikasee ja sit ei ko tekemää frittataa. Kuvas näkyvän kesäkurpitsan päätinkii sit säästää seuraavaa satsii.

We had a muffin tin which didn't work properly, everything stuck to it so I put it somewhere, thinking I might use it outdoors and maybe grow some plants in it or something. Now that my Pity Party friend introduced me to some recipes I wanted to try, it was nowhere to be found. But no matter! I used my grocery store bonuses and bought a new one for 9 euros, and this one is definitely better than the old one. So, off to the nettles bush I went, collected some nettles, boiled them for about a minute and started making frittatas. I decided not to use the zucchini after all, it's for the next batch.

20160513_155810

Silppusin nokkost ja sekoti niihe yhe paprikajämän, vähä valkosipulii ja salamii vahvikkeeks. Sit tein munaseokse kahest (Revon!) munast ja kahest desist kevytkermaa, sitä ko sattu olemaa kaapis. Sekkaa lorautin vähä aurinkokuivattui tomaattiloihe öljyy ja cajunmaustetta ja pippurii ja suolaa ja mitähä siin nyt olkaa. Mätin seokse vuokaa ja kippasin munamaijot pääle, suuripiirtei 3/4 täytee, se nii tarkkaa oo. Sit muistin jot hitto nii ne tomaatit, ja lisäsin muutama palasen aurinkokuivattuu tomaattii joka kipposee.

I chopped the nettles and mixed them with a leftover piece of bell pepper, some garlic and just a bit of chopped salami for strength. Then I mixed 2 dl of some nearly-authentical-light-cream which we have for coffee whitening purposes with 2 (locally grown and brown, too!) eggs, added some cajun spice, black pepper, salt, whatever was nearest and some oil from the sun-dried tomatoes jar. Then I divided the nettles mix into the muffin tin holes and filled them about 3/4 full with the egg-cream mix (my cooking really isn't precise, you know). Then as an afterthought I added just a touch of sun-dried tomato cubes on top of the frittatas.

20160513_163519

Om nom nom.

Nää voip kuulemma muute pakastaakii jos jääp yli. Jos. Ei taija jäähä.

If there are leftovers you can apparently freeze them. _If_ . I don't think that'll happen.

20160512_183426

20160512_192653


Eile ei olt mikkää helle mut silti tek miel jäätelöö. Siin on 4 dl rasvatonta laktoositonta maitoo (mitä mie pyrin pitämää ain purki kaapis, se ko säilyy ikuisuuve ja korvaa maitojauhee mitä ei laktoosittoman täält ehkees saa), ja 2 dl kuohukermaa, kolme teelusikallista kaupa steviasokerii, noi neljäsosa vaniljatangost ja sen siemenii raaputtelin sekkaa kans ja kouralline mustikkaa. Miu jätskikone on varmast halvin malli mitä löytyy, mut hyvi se hommaase hoitaa. Sit jos oikei kovast rikastun joku päivä ni sit hommaan italialaise gelatokonneen.

It wasn't really hot yesterday but I wanted ice cream so I made it. There's 4 dl of lactose & fat free milk (which can be stored in room temperature for months and therefore has replaced milk powder in my kitchen as the lactose free version is not available in our little store), 2 dl of heavy cream, about a quarter of vanilla bean (sliced open, seeds scraped into the mix, then chopped the bean in, too), 3 teaspoons of stevia sugar and a handful of blueberries. Now my ice cream maker is about the cheapest one available but it does its job more or less - if I get really rich one day, I'll get an Italian gelato machine, but till then this serves quite well.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti