65 Käsityöt, Kotiteollisuus... ja muukii raskas musiikki käyp, kiitoksii vaa.
sunnuntai 13. maaliskuuta 2016
Soijalihamureke - Soymeatloaf
Sain vähä bulgurii (ja muuta hauskaa kuiva-ainetta) tätsykält, ni kehittelin sit reseptin mihi män vähä sitäkii. On muute hyyvvää, yllätyin ihekii mite kokeileva keittiö löys kultajyvän kerrakii.
3 dl soijarouhetta
3 dl vettä
liemkuutioita (vegaanit tietyst kasvismallil, mie pistin puolikkaa kasvis- ja puolikkaa lihaliemkuution)
kuivattui suppilovahveroi jos sattuu olemaa (miul ol, lällällää!)
Kuumenna ves ja liuota siihe liemkuutiot. Sit kippaa kulhoo soijarouhe ja liemives ja jätä turpoomaa. Sekottele ohimännessäis. Rouhi sekkaa niitä kuivii sienii jos niitä on. Mie kippasin sekkaa viel aurinkokuivattui tomaattiloihe öljyy, se ko käyp ja melkei mihi vaa ja antaa makkuu.
Silppuu sipulii ja valkosipulii ja sil aikaa pistä kiehumaa desi bulgurii pakkaukse ohjee mukkaa. Sit ko se on kiehunt, nosta jäähtymää.
Sit ko kaik ainekset alkaat olla senlämpösii jot käs sietää, sekottele nuo keskennää ja lissää kanamuna (paitsi tietyst jos oot vegaani) ja korppujauholoi. Mie maustoin tätä vaik mil mustapippurist cajunmausteesee ja jauhelihamausteest chilii, mut jokkaine mau mukkaa. Sit painele murekkeeks öljyttyy vuokaa ja lykkää uunii johokii 150 - 175 asteesee vaik tunniks, tai mite pitkäks aikaa nyt satut muistamaa. Miul tää ol puuhella uunis ni en tiiä lämpötillaa sen tarkempaa muuta ko mieto, ja tais männä vähä alle puoltoist tuntii. Syö niiko murekkeen tai silppuva kastikkeesee niiko mie meinaan tännää tehä, syyvä pippurkastikkee seas.
Soymeatloaf
(yes, it's playing in mah head: I will dooo aaaanythiiiing foooor looove...)
3 dl of soy crumbles, 3 dl water, half a veggie & half a meat stock cube. Heat the water, add stock cubes, when dissolved, mix with soy crumbles in a bowl. Add dried mushrooms should you have them (I DID YAY). I also poured in some of the oil from a jar of sun-dried tomatoes. It blends in beautifully and adds taste.
Meanwhile boil 1 dl of bulgur and chop onions and garlic. Let the bulgur cool down a while. Then mix everything, add spices to your liking (I used chili, cajun, black pepper, etc) and add an egg - if you're not vegan - and breadcrumbs until you're happy with the mix. Then oil a dish, press the mix into it in a meatloafy formation and shove it in the oven for about an hour in 150 - 175 Celsius. I used the wood stove oven so no idea about what the temperature might have been but it was in there for more than an hour, anyway. I ate some of it right away, some will end up in pepper sauce today. I might freeze a piece, too.
Hankikanto = kissat riehuut. Lara puus.
The hard crust on the snow even carried me today. The cats are in spring mode, they run around on the snow now that they CAN and run up trees while they're at it.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti